U kunt optimaal gebruikmaken van een moderne haard/kachel

door brandhout en houtbriketten als brandstof met elkaar te combineren.

Kant-en-klaar haardhout is de traditionele brandstof voor elke haard/kachel. Het brandt goed, met lange vlammen, verwarmt de haard of kachel snel en zorgt voor een romantisch vlammenspel. Hout is dan ook de ideale brandstof als de haard/kachel slechts af en toe gebruikt wordt.
Als u echter avondenlang voor de haard/kachel doorbrengt, raden we u aan om als het hout is opgebrand hardhoutbriketten 

in de gloeiende as te leggen: Eerst hout, dan briketten.
Hoogwaardig brandhout en briketten zijn netjes verpakt verkrijgbaar 

Volg bij het aansteken de aanwijzingen in de bedieningshandleiding van uw haard/kachel op.

Vuur aansteken.Leg de juiste soort en hoeveelheid aanmaakhoutjes en enkele hout of bruinkoolbriketten op een schoon rooster. Zet de luchtregelaar/-schuif in de juiste aansteekstand c.q. open de luchttoevoer volledig. Zet zodra de brandstof volledig ontvlamd is de luchtregelaar/-schuif in de gewenste verwarmingsstand zoals aangegeven in de handleiding van uw haard/kachel of verminder de luchttoevoer. (Ontoereikende luchttoevoer leidt tot smeulen). Gebruik alleen geschikte aanmaakmiddelen (geen benzine)!

VerwarmingsfaseNa de aanmaakfase ontstaat een gloeibed. Voor het branden moet u de as of het gloeibed oppoken. Leg een paar bruinkoolbriketten op de gloed en zet de luchtregelaar/-schuif in de aansteekstand c.q. open de luchttoevoer volledig. Zet als de brandstof ontvlamd is de luchtregelaar/-schuif in de juiste stand voor de gewenste warmteafgifte.

HAARD AANHOUDEN IN DE NACHT 

Gloeifase verlengen. Leg voordat u naar bed gaat nog twee tot vier bruinkolenbriketten in de haard/kachel en wacht totdat deze branden. Stel dan de luchtregelaar/-schuif in de juiste stand volgens de handleiding. De volgende ochtend kunt u, nadat u de as of het gloeibed opgepookt heeft, hout en een paar bruinkoolbriketten op de gloeiende as leggen. Ga verder zoals beschreven onder “Verwarmingsfase”.

Een perfect avondje voor de kachel

En zo moet het!

BRANDHOUT DEMEYER

Nieuwe reacties

07.11 | 14:32

mooi op tijd geleverd en goed verpakt. Super vriendelijke med...

28.09 | 16:53

Goed gedroogde beuk alles op gelijke lengte! Zeer behulpzame chauffeur!

16.09 | 06:26

al jaren klant, inderdaad zeer vriendelijke mensen, ook chauffeur, perfec...

13.09 | 05:30

Afspraken perfect gehouden, en mooi afgeleverd in mijn Garage. Zeer vri...